wtorek, 3 maja 2016

Pesto z bundzem

Świetny dodatek do makaronu, do kanapek. Dzisiaj z dodatkiem góralskiego bundzu. Spróbujcie a nie pożałujecie ;)
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • czosnek 2 ząbki
  • bundz 70 g
  • ser corregio (tarty) 100 g
  • szczypta soli
  • świeża bazylia z jednej doniczki
  • olej z orzeszków ziemnych 2 łyżki
  • pumpernikiel 2 kromki
  • jogurt grecki 3 łyżki

Sposób wykonania:
Obieramy czosnek, kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy liście świeżej bazylii. Pumpernikiel łamiemy na drobne kawałeczki. Bundz kroimy w kostkę.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki przeznaczone na pesto, blendujemy na jednolity, gęsty sos.
Gotowe pesto przyprawiamy odrobiną soli i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Gotowe!


Smacznego.
  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.