Składniki, których będziemy potrzebować:
- czosnek 2 ząbki
- bundz 70 g
- ser corregio (tarty) 100 g
- szczypta soli
- świeża bazylia z jednej doniczki
- olej z orzeszków ziemnych 2 łyżki
- pumpernikiel 2 kromki
- jogurt grecki 3 łyżki
Sposób wykonania:
Obieramy czosnek, kroimy na kawałki, myjemy i osuszamy liście świeżej bazylii. Pumpernikiel łamiemy na drobne kawałeczki. Bundz kroimy w kostkę.
Do blendera wkładamy wszystkie składniki przeznaczone na pesto, blendujemy na jednolity, gęsty sos.
Gotowe pesto przyprawiamy odrobiną soli i wstawiamy na pół godziny do lodówki. Gotowe!
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.