Składniki, których będziemy potrzebować:
- groszek cukrowy 250g
- woda 700 ml
- cukier 1 łyżeczka
- sól 1/2 łyżeczki
- bułka tarta 2- 3 łyżki
- masło klarowane 2 łyżki
Sposób wykonania:
Groszek cukrowy myjemy, obcinamy końcówki. Wodę z cukrem i solą doprowadzamy do wrzenia. Do wrzątku wrzucamy groszek, gotujemy 3- 4 minuty, odcedzamy
i przelewamy zimną wodą, aby nie stracił koloru.
Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy bułkę tartą. Całość podsmażamy
2- 3 minutki, do momentu zrumienienia bułki tartej.
2- 3 minutki, do momentu zrumienienia bułki tartej.
Całkiem po domowemu możemy wrzucić groszek na patelnię i wymieszać z bułką tartą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.