- makaron łazanki 500g
- kapusta kiszona 800g
- mięso wieprzowe mielone 1/2 kg
- smalec 2 łyżki
- cebula 2 szt
- pieprz czarny mielony
- sól
Sposób wykonania:
Kapustę kiszoną posolić i ugotować w małej ilości wody. Gotować bez przykrycia, gdy woda wyparuje, nie odstawiać z palnika, tylko dodać łyżkę smalcu i podsmażać ją przez chwilę. Oddzielnie podsmażyć mięso wraz z cebulą pokrojoną w kostkę, dodając łyżkę smalcu.
Łazanki ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić, przelać zimna wodą. Do mięska dodać podsmażoną kapustę i łazanki.
Całość posolić, posypać obficie pieprzem. Wszystko razem wymieszać i zapiekać przez 10 minut.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.