Co powiecie na racuszki? Można je przygotować błyskawicznie a wszystko za sprawą mieszanki na racuchy od Polskie Młyny. Wystarczy, że dodacie do niej jajko, mleko i w kilka minut możecie cieszyć się pysznym śniadaniem na słodko. Ja do mojego ciasta na racuchy dodałam jeszcze świeżego banana ponieważ byłam ciekawa czy mieszanka i wtedy się sprawdzi. Racuszki wyszły przepyszne, lekko pachnące wanilią, chrupiące i delikatnie bananowe w smaku. Mieszankę na domowe racuchy możecie zamówić w Sklepie Internetowym Polskie Młyny. Polecam 😊
Składniki, których będziemy potrzebować:
- mieszanka na racuchy Polskie Młyny 150g
- mleko 150 ml
- jajko 1 sztuka
- banan (dojrzały) 1 sztuka
dodatkowo:
- kiwi 2 sztuki
- banan 1 sztuka
- olej do smażenia 1/2 szklanki
Sposób wykonania:
Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszankę na racuchy od polskie Młyny wsypujemy do miski, wlewamy mleko, dodajemy jajko oraz rozdrobnionego banana. Składniki mieszamy ze sobą łyżką lub trzepaczką rózgową. Na patelni rozgrzewamy olej, następnie nakładamy porcje ciasta*.
* Porcja cista na jednego racuszka to dwie łyżki stołowe ciasta.
Racuszki pieczemy około 3 minuty z jednej strony, następnie odwracamy na drugą stronę przy użyciu silikonowej szpatułki i pieczemy jeszcze 2- 3 minutki lub do momentu zrumienienia. Upieczone racuszki wykładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym i osączamy z tłuszczu.
Gorące racuszki podajemy z owocami pokrojonymi w plasterki i posypane cukrem pudrem.
Uwaga: Z podanych składników powstało 12 sztuk racuszków.
Smacznego.
Racuszki zawsze chętnie zjem, z bananem to fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńDzięki 😊
UsuńBardzo apetyczne sniadanko.
OdpowiedzUsuńDziękuję, naprawdę było pyszne. 😊
UsuńThey look soft and tender and make a perfect breakfast.
OdpowiedzUsuńThanks 😘
UsuńPiękne zdjęcie główne, a racuszków nigdy nie odmawiamy, pyszności :-)
OdpowiedzUsuńDzięki 😊 Ja chyba najbardziej lubię te z bananem, chociaż klasyczne z jabłkami też są pyszne.
Usuńuwielbiam wszelkie placki :)
OdpowiedzUsuń😘
UsuńThese pancakes look beautiful and delicious!
OdpowiedzUsuńThanks 😊
UsuńPychotka!
OdpowiedzUsuńDzięki 😘
UsuńUwielbiam je :-)
OdpowiedzUsuńPierwszy raz używałam gotowej mieszanki, ale jestem bardzo zadowolona. Smakowały jak domowe racuszki a mogłam je zrobić o wiele szybciej. 😊
UsuńNie znam tej mieszanki, ale racuchy wygladaja bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńZjedliśmy je z przyjemnością. Smakowały jak domowe więc polecam 😊
Usuńlubimy takie racuszki
OdpowiedzUsuńNam też bardzo smakowały :)
UsuńWyglądają apetycznie!
OdpowiedzUsuńSą naprawdę smaczne. Polecam :)
UsuńMoje dzieci to uwielbiają
OdpowiedzUsuń😊
UsuńRacuchy zawsze będą mi przypominać dzieciństwo :)
OdpowiedzUsuńU mnie to też jeden ze smaków dzieciństwa. Pozdrawiam :)
UsuńPycha, z owocami jeszcze lepsze :)
OdpowiedzUsuńU nas zawsze muszą być z owocami, takie najlepiej nam smakują. 😊
UsuńDawno nie jadłam takich placuszków!
OdpowiedzUsuńPolecam 😊
UsuńUwielbiam, teraz będą za mną chodzić :)
OdpowiedzUsuń😉😊
UsuńTakich racuchów jeszcze nie jadłam! Świetny przepis. Smacznie i jak zdrowo :)
OdpowiedzUsuńDziękuję. :)
UsuńRobiłam tylko jabłkowe. Muszę wypróbować bananowe :D
OdpowiedzUsuńJeśli lubisz banany to polecam do racuszków, pychotka. 😋
UsuńUwielbiam racuszki :)
OdpowiedzUsuńJa też bardzo lubię od czasu do czasu. Te są smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu.
UsuńGracias :)
OdpowiedzUsuń