Składniki, których będziemy potrzebować:
- czerwona kapusta 1/2 główki
- śliwki suszone bez pestek 10- 15 dkg
- goździki 5 sztuk
- masło 2 łyżki
- sól
- ocet winny 1- 2 łyżki
Kapustę drobno poszatkować, obgotować w małej ilości osolonej wody (czas gotowania 10 minut), odcedzić.
W rondelku roztopić masło wsypać ugotowaną kapustę, śliwki suszone, goździki. Doprawić octem winnym. Kapustę podlać odrobiną wody, dusić pod przykryciem około 10 minut.
Uwaga: Kapusta powinna mieć słodko- winny smak.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.