Składniki, których będziemy potrzebować:
- jajka 6 sztuk
- mleko 1 szklanka
- bułka pszenna podsuszona 1 sztuka
- papryczka jalapeno marynowana 4 sztuki
- bułka tarta 1 szklanka
- masło 1 łyżka
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób wykonania:
Pięć jajek ugotować na twardo, wystudzić. Podsuszoną bułkę namoczyć w mleku (czas: 15 minut), lekko odcisnąć. Jajka obrać, zmielić w maszynce razem z bułką. Do zmielonej masy dać rozpuszczone masło, surowe jajko, przyprawy i pokrojoną w kostkę papryczkę jalapeno.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Z powstałej masy formować kotleciki, które następnie należy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu.
Podawać w towarzystwie surówki.
Uwaga: Z podanych proporcji wyszło mi 10 kotlecików.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.