wtorek, 4 listopada 2014

Pasta twarogowa z porem

Delikatna pasta z białego sera. W sam raz na lekkie śniadanko.


Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ser biały tłusty 25 dkg
  • por (mały) 1/2 szt
  • jajko ugotowane na twardo 1 szt
  • cebula 1/4 szt
  • pieprz, sól
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • musztarda (krem z gorczycy z miodem) 1 łyżeczka

Sposób wykonania:
Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, pora w półtalarki. Jajko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Ser biały utrzeć ze śmietaną na jednolitą, gładka masę. Dodać warzywa, jajko i musztardę. Pastę przyprawić do smaku solą i pieprzem.




Smacznego.
 






























Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.