Składniki, których będziemy potrzebować:
- ser camembert 1 szt
- orzechy włoskie 5 dkg
- mango tzw. finest, czyli bardzo słodkie i dojrzałe 1 szt
- czosnek 1 ząbek
- imbir
- ocet balsamiczny
- sól
W pierwszej kolejności przygotowujemy chutney: Mango należy obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na rondelku z odrobina wody (3 łyżki). Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do rondelka. Całość przyprawić tartym imbirem, solą i odrobiną octu balsamicznego. Wszystko razem smażyć do miękkości, w razie potrzeby można, a nawet trzeba podlewać wodą.
W czasie gdy chutney "sie robi" na patelni prażymy połówki orzechów włoskich, do zrumienienia.
Camembert grillujemy, tym razem, w mikrofalówce. Podajemy z chutneyem mango i prażonymi orzechami.
Smacznego.
O, z chutneyem jeszcze nie probowalam!
OdpowiedzUsuńWidze, ze warto?
:)
warto, oj warto :)
Usuń