sobota, 13 grudnia 2014

Grillowany camembert z chutneyem mango...

do tego prażone orzechy włoskie
 
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ser camembert 1 szt
  • orzechy włoskie 5 dkg
chutney mango:
  • mango tzw. finest, czyli bardzo słodkie i dojrzałe 1 szt
  • czosnek 1 ząbek
  • imbir
  • ocet balsamiczny
  • sól

 
Sposób wykonania:
W pierwszej kolejności przygotowujemy chutney: Mango należy obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na rondelku z odrobina wody (3 łyżki). Czosnek pokroić w drobną kosteczkę, wrzucić do rondelka. Całość przyprawić tartym imbirem, solą i odrobiną octu balsamicznego. Wszystko razem smażyć do miękkości, w razie potrzeby można, a nawet trzeba podlewać wodą.
W czasie gdy chutney "sie robi" na patelni prażymy połówki orzechów włoskich, do zrumienienia.
Camembert grillujemy, tym razem, w mikrofalówce. Podajemy z chutneyem mango i prażonymi orzechami.

Smacznego.




2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.