wtorek, 9 grudnia 2014

Sałatka pieczarkowa

Sałatka jest bardzo prosta w wykonaniu. Zrobiona staje się idealnym dodatkiem do wszelkiego rodzaju wędlin. U nas pojawia się na stole obowiązkowo przy okazji świąt, ale nie tylko.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • pieczarki marynowane 2 słoiki (duże)
  • ogórki kiszone lub konserwowe 4- 5 szt
  • jajka ugotowane na twardo 3 szt
  • groszek konserwowy 1 puszka
  • cebula 1 szt
  • majonez 4 łyżki
  • pieprz

Sposób przygotowania:
Pieczarki odsączyć z zalewy pokroić na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek. Ogórki, jajka i cebulę pokroić w drobną kosteczkę. Składniki połączyć ze sobą, dodać groszek, majonez. Wszystko razem wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.