Składniki, których będziemy potrzebować:
- podwójna pierś z kurczaka 2 sztuki
- pomidory śliwkowe 6 sztuk
- cebula 1 sztuka
- sałata lodowa 1 sztuka
- papirus z czosnkiem i ziołami (pergamin do smażenia mięsa) 1 opakowanie
- czosnek 3 ząbki
- jogurt naturalny 150 g
- majonez 1 łyżka
Mięso lekko rozbić, usmażyć w papirusie wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu, wystudzić. Pomidory pokroić na kawałki, cebulę w kostkę. Sałatę lodową opłukać pod bieżącą wodą (zimną), osączyć z wody. Zimne mięso pokroić w kostkę. W misce wymieszać pomidory, cebulę, kawałki kurczaka.
Sos: Wymieszać jogurt z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek.
Gotowy sos wlać do sałatki, dodać porwaną na kawałki sałatę lodową. Całość delikatnie przemieszać.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.