piątek, 2 stycznia 2015

Sałatka z panierowanym kurczakiem

Jedna z popisowych sałatek moje siostry. Dobra na każdą okazję, smakuje o każdej porze dnia.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • podwójna pierś z kurczaka 2 sztuki
  • pomidory śliwkowe 6 sztuk
  • cebula 1 sztuka
  • sałata lodowa 1 sztuka
  • papirus z czosnkiem i ziołami (pergamin do smażenia mięsa) 1 opakowanie
sos:
  • czosnek 3 ząbki
  • jogurt naturalny 150 g
  • majonez 1 łyżka
Sposób wykonania:
Mięso lekko rozbić, usmażyć w papirusie wg przepisu zamieszczonego na opakowaniu, wystudzić. Pomidory pokroić na kawałki, cebulę w kostkę. Sałatę lodową opłukać pod bieżącą wodą (zimną), osączyć z wody. Zimne mięso pokroić w kostkę. W misce wymieszać pomidory, cebulę, kawałki kurczaka.

Sos: Wymieszać jogurt z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek.

Gotowy sos wlać do sałatki, dodać porwaną na kawałki sałatę lodową. Całość delikatnie przemieszać.

Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.