piątek, 2 stycznia 2015

Pasta pomidorowa z orzechami

Pasta śniadaniowa, bardzo lekka i dietetyczna.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • serek naturalny homogenizowany 400g
  • przecier pomidorowy 1 łyżeczka
  • orzechy włoskie mielone 3 łyżki
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • sól

Sposób wykonania:
Serek naturalny mieszamy z przecierem pomidorowym. Dodajemy mielone orzechy, posiekany szczypiorek. Całość solimy do smaku.

Uwaga: W okresie letnim, zamiast koncentratu pomidorowego, polecam dodać przecier ze świeżych pomidorów. Pasta będzie smaczniejsza i zdrowsza.


Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.