Wybierzcie sami, która wersja bardziej Wam odpowiada.
Składniki, których będziemy potrzebować:
- kabanos wieprzowy 4 laski
- biała fasola 1 puszka
- czerwona fasola 1 puszka
- pieczarki marynowane 300g
- czerwona papryka konserwowa 300g
- ogórki kiszone lub konserwowe 2 sztuki
- majonez 1- 2 łyżki
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- ocet winny 1 łyżka
- cukier 1 łyżeczka
- pieprz czarny mielony
Sposób przygotowania:
Sałatka, która uda się każdemu. Fasolkę (oba rodzaje) odcedzić z zalewy, paprykę konserwową pokroić w paseczki, ogórki w kostkę, pieczarki na połowę lub ćwiartki, w zależności od wielkości pieczarek. Warzywa wymieszać, następnie dodać kabanos, również pokrojony, najlepiej w małe kawałki. Całość wymieszać z majonezem lub z sosem vinegrette*.
*Oliwę z oliwek wymieszać z octem winnym, cukrem i pieprzem, tak aby utworzyły jednolity sos.
Smacznego.
Wersja z majonezem |
Wersja z sosem vinegrette |
Wygląda bardzo smacznie
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
Usuń