Składniki, których będziemy potrzebować:
- filety z mintaja 6 sztuk
- papryka czerwona 1 sztuka
- papryka żółta 1 sztuka
- czosnek 3 ząbki
- sól
- pieprz czarny mielony
- świeży tymianek 1/2 pęczka
Sposób wykonania:
Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Tak przygotowaną kroimy w cienkie paseczki. Czosnek obieramy, każdy ząbek przecinamy na połowę, mieszamy z papryką.
Warzywa solimy, posypujemy pieprzem, następnie rozkładamy na blaszce (ta z wyposażenia piekarnika) wyłożonej folią aluminiową i posypujemy świeżym tymiankiem.
Rybę płuczemy, osuszamy, solimy, oprószamy pieprzem i układamy na papryce. Na wierzch dajemy jeszcze trochę tymianku. Całość przykrywamy folią aluminiową, aby ryba nie wysuszyła się podczas pieczenia, zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni.
Smacznego.
Beatko, widzę, że u Ciebie na talerzu wiosna zapanowała :) Pyszne danie zaprezentowałaś :) Pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńWiosennie i kolorowo, trzeba sobie jakoś umilać ten deszczowy czas. Pozdrawiam :)
Usuń