Składniki, których będziemy potrzebować:
- papryka czerwona 1 sztuka
- papryka żółta 1 sztuka
- ananas w kawałkach 1/2 puszki (około 200g)
- cebula 1 sztuka
- czosnek 2 ząbki
- mielony imbir 1/2 łyżeczki
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- papryczka chili (suszona) 1/2 sztuki
- sól
- pieprz czarny mielony
Kolorową paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w paski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka, czosnek również obieramy, kroimy w cienkie plasterki.
Warzywa smażymy na oliwie z oliwek, po 10 minutach podlewamy 1/4 szklanki wody, dodajemy ananasa, przyprawy, suszoną papryczkę chili (w kawałku).
Całość podduszamy delikatnie pod przykryciem 5 minut. Po tym czasie wyciągamy chili. Warzywa podajemy z ryżem i ulubionym smażonym mięsem.
Smacznego.
Idealna potrawa na dietę lekkostrawną :). Kocham smak warzyw!
OdpowiedzUsuńMadziu fajnie, że spodobał Ci się mój przepis. Pozdrawiam :)
UsuńFajny pomysł, zjadłabym takie cudo z ryżem i już nawet mięska nie trzeba by było
OdpowiedzUsuńCzasami niewiele potrzeba nam do szczęścia :)) Dzięki Aniu za komentarz, pozdrawiam :)
Usuń