poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Rogaliki serowe z nadzieniem różanym

Mogłabym je jeść bez końca, pyszne, serowe. Ich zaletą jest to, że można je nadziać dowolnym ulubionym kremem czy dżemem. U mnie zaszła potrzeba wykorzystania płatków róży, więc powstały rogaliki z różą.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • margaryna 35 dkg
  • mąka pszenna 4 szklanki
  • serek homogenizowany naturalny 450g
dodatkowo:
  • płatki róży w cukrze
  • cukier puder

Sposób wykonania:
Składniki zarabiamy na stolnicy, tak jak ciasto kruche. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki, następnie wałkujemy, kroimy na szerokie paski. Każdy pasek ciasta kroimy w trójkąty, po czym nakładamy na każdy z nich pół łyżeczki nadzienia i zwijamy w rogalik.

 
Rogaliki pieczemy do zrumienienia, w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni.
Upieczone ciastka posypujemy obficie cukrem pudrem.

Smacznego.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.