Świetnie komponuje się z wszelkiego rodzaju plackami ziemniaczanymi, dobrze sprawdzi się również jako dodatek do mięs i warzyw z grilla. Polecam!
Składniki, których będziemy potrzebować:
- jogurt naturalny 400g
- serek homogenizowany naturalny 150g
- jabłko 1/2 sztuki
- marchew 1 sztuka (mała)
- szczypiorek 1/2 pęczka
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Marchew i jabłko obieramy ze skórki. W rondelku łączymy jogurt z serkiem homogenizowanym. Jabłko i marchewkę ucieramy na tarce o grubych oczkach, wprost do
sosu, natychmiast mieszamy, co zapobiegnie ciemnieniu jabłka. Dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy. Sos gotowy!
Polecam jako dodatek do placuszków ryżowych z orzechami.
Smacznego.
Bardzo smakowicie wygląda, zjadłabym taki :)
OdpowiedzUsuńAgnieszko robi się błyskawicznie, polecam :)
Usuń