poniedziałek, 13 kwietnia 2015

Sos serowy z jabłkiem i marchewką

Delikatny sos na bazie jogurtu naturalnego i serka homogenizowanego.
Świetnie komponuje się z wszelkiego rodzaju plackami ziemniaczanymi, dobrze sprawdzi się również jako dodatek do mięs i warzyw z grilla. Polecam!


Składniki, których będziemy potrzebować:
  • jogurt naturalny 400g
  • serek homogenizowany naturalny 150g
  • jabłko 1/2 sztuki
  • marchew 1 sztuka (mała)
  • szczypiorek 1/2 pęczka
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób wykonania:
Marchew i jabłko obieramy ze skórki. W rondelku łączymy jogurt z serkiem homogenizowanym. Jabłko i marchewkę ucieramy na tarce o grubych oczkach, wprost do
sosu, natychmiast mieszamy, co zapobiegnie ciemnieniu jabłka. Dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawy. Sos gotowy!




Polecam jako dodatek do placuszków ryżowych z orzechami.

Smacznego.

 

2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.