Składniki, których będziemy potrzebować:
ciasto na pierogi:
- mąka 300 g
- jajka 2 sztuki
- woda 200- 300 ml
- szczypta soli
farsz:
- świeże borówki 500 g
- cukier kryształ 2 łyżki
- śmietana 18%
- cukier puder
Ciasto: Z mąki, jajek, wody i odrobiny soli zarobić ciasto na pierogi. Wodę dodawać stopniowo, w zależności od potrzeby. Gotowe ciasto rozwałkować, wykrawać krążki.
Na każdy nakładać łyżeczkę borówek wymieszanych z cukrem. Dokładnie zlepiać brzegi. Pierogi gotować kilka minut, w lekko osolonej wodzie.
Podawać polane kwaśną śmietaną, posypane cukrem pudrem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.