piątek, 9 marca 2018

Guacamole czyli... pasta kanapkowa z awokado

Powstała po tym, jak tradycyjnie zajrzałam na jeden z moich ulubionych blogów R'n'G Kitchen. Ta pasta podkręca smak nie tylko kanapek z wędliną czy jajkiem, ale również świetnie sprawdza się jako sos do sałatek na bazie świeżych warzyw. Przepis na taką sałatkę w niedalekiej przyszłości pojawi się na moim blogu. Póki co Kochani musicie zadowolić się przepisem na pastę z awokado. Polecam :)
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • awokado 1 sztuka
  • jogurt naturalny 150 g
  • ser kanapkowy typu feta 120 g


Sposób wykonania:
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę. Miąższ, po oddzieleniu od skórki, łączymy z serem feta i jogurtem.
Składniki pasty blendujemy i... gotowe. Prawda, że proste?

Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.