Składniki, których będziemy potrzebować:
- płatki kukurydziane 4 łyżki
- syrop kokosowy 1 łyżka + 2 łyżki
- masło klarowane 1 łyżka
- brzoskwinie 1 sztuka
- jogurt naturalny 1 opakowanie (165 g)
Brzoskwinię myjemy, kroimy w plasterki. Masło rozgrzewamy na patelni. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy plasterki brzoskwini, dodając łyżkę syropu kokosowego.
Podsmażoną brzoskwinie osączamy na ręczniku papierowym, pozostawiamy do wystudzenia.
Jogurt mieszamy z dwiema łyżkami syropu kokosowego.
Do wysokiej szklanki wrzucamy połowę płatków przeznaczonych na deser. Nakładamy połowę podsmażonych plasterków brzoskwini, które zalewamy jogurtem.
Drugą część pucharka wypełniamy, układając składniki w tej samej kolejności, co wcześniej. Wierzch możemy udekorować kawałkami brzoskwini lub płatkami.
Uwaga: Z podanych składników powstała jedna porcja deseru.
Smacznego.
Wspaniały deserek☺
OdpowiedzUsuńPolecam :)
Usuń