Składniki, których będziemy potrzebować:
- ser typu feta 270 g
- papryka konserwowa 80 g
Sposób wykonania:
Przygotowujemy pojemnik rozdrabniacza do blendera ręcznego, wkładamy do niego ser typu feta, oraz osączone z zalewy kawałki papryki konserwowej. Całość blendujemy na gładką masę.
Gotową pastę wkładamy na godzinę do lodówki, aby trochę stężała.
Uwaga: Przy tych proporcjach, które podałam, pasta ma dość luźną konsystencję. Jeżeli chcecie uzyskać pastę o bardziej zwartej, gęstej konsystencji wystarczy zmniejszyć ilość papryki konserwowej o 20 g.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.