Miętowy twarożek
Ostatnio kupiłam miód wrzosowy (chociaż trudno go dostać) i wykorzystuję go jako dodatek do różnych potraw. Podobno jest bardzo zdrowy, poza tym ma bardzo fajny, smak. Delikatna słodycz miesza się z lekkim posmakiem goryczki, czy raczej takiej cierpkości. Jak na miód to dość szczególna przypadłość.Poniżej przepis na twarożek, właśnie z miodem wrzosowym i świeżą miętą. Polecam.
Składniki, których potrzebujemy:
- ser biały (półtłusty) 25 dkg
- miód wrzosowy
- świeża mięta 6 listków
Sposób przygotowania:
Ser biały wkładamy go garnuszka, rozdrabniamy przy pomocy łyżki. Dodajemy miód (ilość zależy od naszych kubków smakowych) oraz drobno posiekane liście mięty. Całość dokładnie mieszamy (ucieramy).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.