Zdrowy i bardzo smaczny dodatek warzywny.
Składniki, których potrzebujemy:
- szpinak liście świeży lub mrożony 500 g
- masło 2 łyżki
- cebula mała 1 szt
- czosnek 4 ząbki
- ser żółty 10 dkg
- sól
- pieprz biały mielony
Sposób wykonania:
Jeżeli mamy świeże liście szpinaku, należy umyć je pod bieżącą wodą. Jeżeli mamy szpinak mrożony, trzeba go rozmrozić.
Cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na maśle podsmażyć cebulę i plasterki czosnku, po kilku minutach dodać liście szpinaku.
Całość doprawić solą i białym pieprzem, dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie wsypać starty ser żółty.
Wszystko razem wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.