poniedziałek, 6 października 2014

Szpinak z serem żółtym


Zdrowy i bardzo smaczny dodatek warzywny.


Składniki, których potrzebujemy:
  • szpinak liście świeży lub mrożony 500 g
  • masło 2 łyżki
  • cebula mała 1 szt
  • czosnek 4 ząbki
  • ser żółty 10 dkg
  • sól
  • pieprz biały mielony


Sposób wykonania:

Jeżeli mamy świeże liście szpinaku, należy umyć je pod bieżącą wodą. Jeżeli mamy szpinak mrożony, trzeba go rozmrozić.
Cebule pokroić w piórka, czosnek w plasterki. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Na maśle podsmażyć cebulę i plasterki czosnku, po kilku minutach dodać liście szpinaku.
Całość doprawić solą i białym pieprzem, dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie wsypać starty ser żółty.
Wszystko razem wymieszać. 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.