czwartek, 27 listopada 2014

Fasola "Jaś" z bułką tartą

Pyszna i bardzo sycąca. Może stać się samodzielnym daniem lub dodatkiem do obiadu.


Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ugotowana fasola "Jaś" 30 dkg
  • bułka tarta 3 łyżki
  • masło 3 łyżki

Sposób wykonania:
Fasolę dzień wcześniej namoczyć w wodzie. Ugotować do miękkości,w lekko osolonej wodzie, najlepiej wykorzystać wodę z moczenia grochu.
Ugotowaną fasolę odcedzić.
Na patelni lub w rondelku roztopić masło, dodać bułkę tartą, podsmażać do momentu, aż bułeczka nam się zrumieni. Wrzucić fasolę "Jaś", przemieszać.
Gotowe !

Smacznego.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.