poniedziałek, 24 listopada 2014

Ostra pasta z sera białego

Uwielbiam wszelkiego rodzaju pasty serowe. Staram się je urozmaicać, aby nie było nudno. Tym razem proponuję pastę z dodatkiem chili i zielonych oliwek.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ser biały półtłusty 25 dkg
  • papryka czerwona 1/4 szt
  • papryczka chili, wystarczy kawałeczek
  • oliwki zielone 6 szt
  • śmietana 18% 2 łyżki
  • czosnek 2 ząbki
  • sól
  • papryka czerwona w proszku 1/2 łyżeczki


Sposób wykonania:
Ser utrzeć ze śmietaną i papryką w proszku. Dodać czerwoną paprykę (drobna kostka), oliwki (półtalarki), papryczkę chili (drobna kosteczka) i zmiażdżony czosnek.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić solą.

Smacznego.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.