poniedziałek, 24 listopada 2014

Ziemniaczane purée z groszkiem

Postanowiłam nieco zmodernizować tradycyjne purée ziemniaczane. 
 
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ziemniaki 10 szt
  • groszek konserwowy 1/2 puszki
  • masło 1 łyżka
  • sól



Sposób wykonania:
Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Gorące ziemniaki ubić razem z masłem i groszkiem konserwowym,
tak aby powstała jednolita masa. Podawać jako dodatek do drugiego dania.

Smacznego.

1 komentarz:

  1. Dziękuję za miłe słowa. Fajnie, że moje przepisy i smaki przypadły Ci do gustu. Mam nadzieję, że tak zostanie :) pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.