Ostatecznie stała się uzupełnieniem omletu z kiełkami, ale sprawdzi się również doskonale jako zdrowa przekąska.
Składniki, których potrzebujemy:
- czerwona kalarepa 1 szt
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- ocet balsamiczny 1 łyżeczka
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Kalarepkę obieramy ze skórki, kroimy na połowę, następnie każdą połówkę kroimy w bardzo cienkie plasterki. Oliwę mieszamy z octem balsamicznym.
Plasterki kalarepy układamy na półmisku, oprószamy czarnym pieprzem, lekko solimy, po czym skrapiamy dressingiem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.