czwartek, 11 grudnia 2014

Filety drobiowe z soją

Lekkie danie, które polecam wszystkim dbającym o linię.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • soja w zalewie 1 szklanka
  • marchew 1 sztuka
  • por 1/2 sztuki
  • seler 1/2 sztuki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sos sojowy 2 łyżki
  • ocet balsamiczny 1 łyżka
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób wykonania:
Seler i marchew obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w półplasterki. Piersi z kurczaka pokroić w paski, posolić, posypać pieprzem (dość obficie), podsmażyć na oliwie z oliwek. Do mięsa dodać pokrojone warzywa, pół szklanki wody, sos sojowy. Całość dusić pod przykryciem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia dodać soję, ocet balsamiczny. Gotowe danie doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem.

Smacznego.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.