poniedziałek, 19 stycznia 2015

Domowe frytki

Któż nie lubi frytek, a najlepsze te domowe. U mnie bez użycia frytkownicy, krojone nożem, smażone w rondelku, na głębokim tłuszczu.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ziemniaki 6 sztuk
  • olej do smażenia

Sposób wykonania:
Ziemniaki obieramy, kroimy ostrym nożem w słupki. Smażymy na rozgrzanym, głębokim tłuszczu do zrumienienia. Osączamy na ręczniku papierowym.
Zajadamy posypane solą, z dodatkiem ketchupu lub wykorzystujemy jako dodatek do drugiego dania.

Uwaga: Z sześciu ziemniaków wyjdą 3 średnie porcje frytek.



Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.