środa, 18 lutego 2015

Filet drobiowy zapiekany z serem

Soczyste, aromatyczne mięso drobiowe z dodatkiem pomidorów, mozzarelli i pieczarek... klasyka. Danie w sam raz dla wszystkich dbających o linię, ale oczywiście nie tylko dla nich. Osoby, które nie liczą kalorii również będą zachwycone takim obiadkiem. Polecam.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • pieczarki 5 sztuk
  • mozzarella 300g
  • pomidor 2 sztuki
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • nać pietruszki 2 gałązki

 

Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, każdą pierś przecinamy w poprzek na połowę. Następnie mięso lekko solimy, oprószamy mielonym pieprzem, smażymy na oliwie z oliwek. Czas smażenia około 10 minut.
 






Po tym czasie na wierzch każdego fileta układamy pomidory pokrojone w plasterki, następnie ser również pokrojony w plastry. Całość posypujemy delikatnie pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki.
Wszystko razem zapiekamy do momentu, aż ser nam się ładnie rozpuści. Podajemy z ryżem, frytkami lub gotowanymi ziemniakami.

Smacznego.




2 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie mięsko, nie dość że pysznie smakuje to jeszcze super wygląda!:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mięso jest bardzo soczyste i co ważne szybko można zrobić takie jedzonko. :)

      Usuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.