Składniki, których będziemy potrzebować:
- podwójna pierś z kurczaka
- pieczarki 5 sztuk
- mozzarella 300g
- pomidor 2 sztuki
- oliwa z oliwek 2 łyżki
- sól
- pieprz czarny mielony
- nać pietruszki 2 gałązki
Sposób wykonania:
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku, każdą pierś przecinamy w poprzek na połowę. Następnie mięso lekko solimy, oprószamy mielonym pieprzem, smażymy na oliwie z oliwek. Czas smażenia około 10 minut.
Po tym czasie na wierzch każdego fileta układamy pomidory pokrojone w plasterki, następnie ser również pokrojony w plastry. Całość posypujemy delikatnie pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Dodajemy pokrojone w półplasterki pieczarki.
Wszystko razem zapiekamy do momentu, aż ser nam się ładnie rozpuści. Podajemy z ryżem, frytkami lub gotowanymi ziemniakami.
Smacznego.
Bardzo lubię takie mięsko, nie dość że pysznie smakuje to jeszcze super wygląda!:)
OdpowiedzUsuńMięso jest bardzo soczyste i co ważne szybko można zrobić takie jedzonko. :)
Usuń