niedziela, 15 lutego 2015

Surówka z kapusty pekińskiej

U mnie w domu to najbardziej lubiana wersja surówki z kapusty pekińskiej. Pasuje niemal do każdego rodzaju mięsa, a jak smakuje jako przekąska,ze świeżym pieczywem... mmm, mogłabym się nią zajadać bez końca. Polecam!
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • kapusta pekińska 1 sztuka
  • marchew 1-2 sztuki
  • ogórek kiszony 3 sztuki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • majonez 2 łyżki

 

Sposób wykonania:
Kapustę pekińską poszatkować, posolić. Odstawić na godzinę lub dwie, aby zmiękła i puściła wodę. Po tym czasie odcisnąć, dodać ogórki i marchew, utarte na tarce
o grubych oczkach. Warzywa połączyć z majonezem, doprawić do smaku pieprzem.

 









 
Smacznego.




2 komentarze:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.