piątek, 27 marca 2015

Dip jogurtowy z rzodkiewką

Lekki, jednocześnie o wyrazistym smaku, dip. Pasuje do wszelkiego rodzaju smażonych mięs. Może przydać się gdy robimy grilla.

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • jogurt naturalny 200g
  • śmietana 18% 1 łyżka
  • rzodkiewka 1 pęczek
  • czosnek 2 ząbki
  • sól

Sposób wykonania:
Rzodkiewkę umyć, pokroić w półplasterki, czosnek posiekać w drobną kosteczkę. Jogurt wymieszać ze śmietaną, posolić, dodać resztę składników.
Proste, prawda?

Smacznego.


2 komentarze:

  1. Prosty sposób wykonania i zarazem apetyczny widok - w sam raz na wiosenną porę :) Serdecznie pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małgosiu dziękuję i pozdrawiam równie serdecznie :)

      Usuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.