Składniki, których będziemy potrzebować:
- młoda biała kapusta 1/4 sztuki
- marchew 1- 2 sztuki
- szczypior 1 pęczek
- jogurt naturalny 2 łyżki
- musztarda francuska 1 łyżka
- sól
- pieprz czarny mielony
Kapustę drobno poszatkować, posolić, zalać gorącą wodą. Poczekać, aż woda przestygnie i wówczas odcisnąć kapustę. Marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach,
szczypior pokroić. Jogurt wymieszać z musztardą francuską. Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Surówkę doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.