Poniżej przepis z wykorzystaniem właśnie takich pomidorów. Polecam! Tanio, smacznie i zdrowo!
Składniki, których będziemy potrzebować:
- pomidory krojone w zalewie 1 puszka
- kukurydza 1/2 puszki
- fasolka szparagowa żółta i zielona (mrożona) 30 dkg
- czosnek 2 ząbki
- masło 1 łyżka
- sól
- pieprz czarny mielony
Sposób wykonania:
Fasolkę wrzucamy na lekko osolony wrzątek, gotujemy 10- 15 minut, po tym czasie odcedzamy. Jeżeli mamy świeżą fasolkę, przed gotowaniem należy ją umyć i odciąć końcówki.
W rondelku rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim drobno posiekany czosnek, dodajemy pomidory. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy kilka minut.
Następnie dodajemy fasolkę szparagową i osączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko razem mieszamy i gotowe.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.