niedziela, 17 maja 2015

Fasolka szparagowa w pomidorach

W czasie, gdy świeże pomidory są jeszcze zbyt drogie lub zwyczajnie nie mają smaku, idealnie sprawdzają się pomidory w zalewie, których często używam.
Poniżej przepis z wykorzystaniem właśnie takich pomidorów. Polecam! Tanio, smacznie i zdrowo!


Składniki, których będziemy potrzebować:
  • pomidory krojone w zalewie 1 puszka
  • kukurydza 1/2 puszki
  • fasolka szparagowa żółta i zielona (mrożona) 30 dkg
  • czosnek 2 ząbki
  • masło 1 łyżka
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób wykonania:
Fasolkę wrzucamy na lekko osolony wrzątek, gotujemy 10- 15 minut, po tym czasie odcedzamy. Jeżeli mamy świeżą fasolkę, przed gotowaniem należy ją umyć i odciąć końcówki.
W rondelku rozgrzewamy masło, podsmażamy na nim drobno posiekany czosnek, dodajemy pomidory. Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy kilka minut.
Następnie dodajemy fasolkę szparagową i osączoną z zalewy kukurydzę. Wszystko razem mieszamy i gotowe.

Smacznego.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.