wtorek, 5 maja 2015

Pasta z ciecierzycy

Przepis wypatrzony na blogu Agnieszki, wart wypróbowania. Poniżej w mojej wersji, nieco zmodyfikowany. Co powiecie na taką propozycję?
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ciecierzyca gotowana na parze 1 puszka
  • ogórki konserwowe 2 sztuki
  • kasza gryczana 2 łyżki
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • pieprz czarny mielony
  • sól
Sposób wykonania:
Cieciorkę blendujemy, mieszamy z ogórkami pokrojonym w kostkę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kaszę gryczaną wsypujemy do rondelka, wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy szczyptę soli. Całość prażymy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszamy, pilnując
aby kasza się nie przypaliła. Uprażoną kaszę możemy dodać do naszej pasty i wymieszać, albo posypać nią pastę po wierzchu.

Uwaga: Kasza gryczana jest bardzo chrupiąca i smaczna, ale jedzmy ją ostrożnie, aby nie ucierpiały nasze zęby :)

Smacznego.



4 komentarze:

  1. Twoja pasta wygląda świetnie :) fajny pomysł z dodatkiem ogórków :) następnym razem zrobię w tej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. świetna pasta,super do kanapki :)

    OdpowiedzUsuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.