Składniki, których będziemy potrzebować:
- ciecierzyca gotowana na parze 1 puszka
- ogórki konserwowe 2 sztuki
- kasza gryczana 2 łyżki
- oliwa z oliwek 1 łyżka
- pieprz czarny mielony
- sól
Cieciorkę blendujemy, mieszamy z ogórkami pokrojonym w kostkę. Pastę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Kaszę gryczaną wsypujemy do rondelka, wlewamy oliwę z oliwek, dodajemy szczyptę soli. Całość prażymy na małym ogniu przez około 10 minut, często mieszamy, pilnując
aby kasza się nie przypaliła. Uprażoną kaszę możemy dodać do naszej pasty i wymieszać, albo posypać nią pastę po wierzchu.
Uwaga: Kasza gryczana jest bardzo chrupiąca i smaczna, ale jedzmy ją ostrożnie, aby nie ucierpiały nasze zęby :)
Smacznego.
Twoja pasta wygląda świetnie :) fajny pomysł z dodatkiem ogórków :) następnym razem zrobię w tej wersji :)
OdpowiedzUsuńJeszcze raz dziękuję za przepis :)
Usuńświetna pasta,super do kanapki :)
OdpowiedzUsuńNam bardzo smakowała :)
Usuń