Składniki, których będziemy potrzebować:
- brzoskwinie 6 sztuk
- świeży ananas 1 sztuka
- serek Arla Apetina papaja i curry 125 g (1 opakowanie)
- masło 1 łyżka
- miód nawłociowy 1 łyżka
- świeży rozmaryn kilka gałązek
Sposób wykonania:
W pierwszej kolejności przygotowujemy marynatę. Masło rozpuszczamy, dodajemy miód, igiełki rozmarynu, mieszamy.
Brzoskwinie myjemy, zostawiamy w skórce, kroimy na połówki, usuwamy pestki. Ananasa obieramy ze skórki, kroimy w plastry. Z każdego plastra wydrążamy środeczki, które są nieco zdrewniałe. Przygotowane owoce smarujemy marynatą, układamy na tackach do grillowania i smażymy 5- 7 minut, po 2- 3 minutach obracamy na drugą stronę.
Upieczone owoce smarujemy serkiem.
Smacznego.
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńidealne na ten weekend!
OdpowiedzUsuńTak, pogoda dopisuje. U mnie w okolicy chyba wszyscy grillują :)
UsuńLubię grillowane owoce :-)
OdpowiedzUsuńNie zawsze musimy grillować wyłącznie mięso. Owoce z grilla są bardzo smaczne i nie idą w boczki :P
UsuńŚwietny pomysł!
OdpowiedzUsuńDzięki Aniu :)
UsuńBez zastanowienia zamieniłabym kiełbasę na takie owoce! :D
OdpowiedzUsuńPrawda? Owoce nie dość, że smaczne, to i zdrowe :)
UsuńA grillowałaś może banany ?
OdpowiedzUsuńZapraszam po przepis (dla dorosłych również) : http://mechanikgrilluje.blogspot.com/2014/07/czekoladowo-gozdzikowe-banany-z-grilla.html
Bananów jeszcze nie grillowałam, ale bardzo je lubię, więc pewnie skorzystam z Twojego przepisu :)
Usuń