- świeże truskawki 1/2 kg
- czerwony sok (u mnie z malin) 1 szklanka
- wiśniówka 25 ml
Truskawki umyć, usunąć szypułki. Następnie owoce zmiksować z sokiem malinowym i wiśniówką. Wstawić do zamrażalnika na 2- 3 godziny. Gotową masę lodową ponownie zmiksować, aby pozbyć się grudek lodowych, wstawić do zamrażalnika. Po kolejnych dwóch godzinach czynności powtórzyć.
Sorbet gotowy.
Smacznego.
Także uwielbiam truskawki. Pycha (:
OdpowiedzUsuńJak tu ich nie kochać, są takie słodziutkie :)
Usuńtruskawki mogłabym jeść kilogramami,i nie przesadzam gdy aby jest sezon,wszystko inne idzie w odstawkę hehe :)
OdpowiedzUsuńTruskawki są wdzięcznym produktem, można je zajadać na wiele sposobów. :)
UsuńUwielbiam i sorbety, i truskawki. Także dla mnie to połączenie idealne :)
OdpowiedzUsuńDzięki :)
Usuń