Składniki, których będziemy potrzebować:
- młoda biała kapusta 1 sztuka
- cebula 1 sztuka
- suszony koper (ziarna) 2 łyżki
- sól
- pieprz czarny
- ocet
- cukier
- skwarki ze słoniny + wytopiony smalczyk 2 łyżki lub masło 1 łyżka
- mąka pszenna 1 łyżka
- woda 4 łyżki
Kapustę poszatkować (dość grubo), posolić, dodać suszony koper, zalać litrem wody. Gotować około 15 minut (od zagotowania), na 5 minut przed końcem dodać cebulę pokrojoną w piórka. Ugotowaną kapustę odcedzić, dodać skwarki ze smalczykiem, zawiesinę z mąki i wody.
Kapustę pogotować jeszcze chwilkę na wolnym ogniu, doprawić pieprzem, octem i cukrem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.