poniedziałek, 1 czerwca 2015

Tosty mocno serowe z grilla

O tej porze roku, jeśli oczywiście jest słonecznie, warto skorzystać z tego przepisu i upiec tosty na grillu. Można je przygotować ekspresowo, a smak mają niepowtarzalny. Polecam!

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • chleb tostowy pełnoziarnisty 1 opakowanie
  • mozzarella 125 g
  • ulubiony ser pleśniowy (u mnie Camembert) 120 g
  • serek  Arla Apetina pesto i rukola 1 opakowanie (125 g)
  • rukola 100 g
  • masło z czosnkiem 100 g

Sposób wykonania:
Wszystkie kromki chleba smarujemy cienko masłem czosnkowym. Następnie połowę z nich dodatkowo smarujemy serkiem Apetina a na drugiej połowie układamy po plasterku sera pleśniowego, mozzarelli oraz kilka listków rukoli. Kromki z serami przykrywamy tymi z serkiem Apetina, tworząc kanapki. Tak przygotowane jedzonko układamy na tackach do grillowania, opiekamy po 2- 3 minuty z każdej strony.

Smacznego.


30 minut z Apetiną

6 komentarzy:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.