Składniki, których będziemy potrzebować:
- chleb tostowy pełnoziarnisty 1 opakowanie
- mozzarella 125 g
- ulubiony ser pleśniowy (u mnie Camembert) 120 g
- serek Arla Apetina pesto i rukola 1 opakowanie (125 g)
- rukola 100 g
- masło z czosnkiem 100 g
Sposób wykonania:
Wszystkie kromki chleba smarujemy cienko masłem czosnkowym. Następnie połowę z nich dodatkowo smarujemy serkiem Apetina a na drugiej połowie układamy po plasterku sera pleśniowego, mozzarelli oraz kilka listków rukoli. Kromki z serami przykrywamy tymi z serkiem Apetina, tworząc kanapki. Tak przygotowane jedzonko układamy na tackach do grillowania, opiekamy po 2- 3 minuty z każdej strony.
Smacznego.
Z serem plesniowym muszą być pyszne!
OdpowiedzUsuńPewnie, że pychotka :)
UsuńPysznie się prezentują :-)
OdpowiedzUsuńDzięki. :)
UsuńUwielbiam takie rzeczy :)
OdpowiedzUsuńTosty z gatunku szybko znikających :D
Usuń