Składniki, których będziemy potrzebować:
- żółty arbuz 1/8 sztuki, czyli taki średni kawałek
- świeże truskawki 300 g
- kiwi 4 sztuki
- świeża mięta
Sposób wykonania:
Truskawki umyć, usunąć szypułki, następnie owoce pokroić na ćwiartki. Arbuza można pokroić w grubą kostkę lub wydrążyć kulki specjalną łyżeczką (tak zrobiłam).
Kiwi pokroić w kostkę. Owoce wymieszać ze sobą, dodać liście świeżej mięty. Całość wstawić na godzinkę do lodówki. W tym czasie sałatka, po pierwsze schłodzi się,
a po drugie nabierze właściwego smaku.
Smacznego.
Nigdy nie jadłam żółtego arbuza, ciekawe :)
OdpowiedzUsuńPodobny w smaku do czerwonego, ale ciekawy, bo żółty. Kupowałam w T..co. :)
Usuń