środa, 8 lipca 2015

Sałatka z żółtego arbuza

Prostota, smak świeżych owoców...

Składniki, których będziemy potrzebować:
  • żółty arbuz 1/8 sztuki, czyli taki średni kawałek
  • świeże truskawki 300 g
  • kiwi 4 sztuki
  • świeża mięta

Sposób wykonania:
Truskawki umyć, usunąć szypułki, następnie owoce pokroić na ćwiartki. Arbuza można pokroić w grubą kostkę lub wydrążyć kulki specjalną łyżeczką (tak zrobiłam).
Kiwi pokroić w kostkę. Owoce wymieszać ze sobą, dodać liście świeżej mięty. Całość wstawić na godzinkę do lodówki. W tym czasie sałatka, po pierwsze schłodzi się,
a po drugie nabierze właściwego smaku.

Smacznego.


2 komentarze:

  1. Nigdy nie jadłam żółtego arbuza, ciekawe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podobny w smaku do czerwonego, ale ciekawy, bo żółty. Kupowałam w T..co. :)

      Usuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.