Składniki, których będziemy potrzebować:
- młode ziemniaki 1/2 kg
- zsiadłe mleko 400 g
- jogurt naturalny 200 g
- słonina 100 g
- cebula (pokrojona w kostkę) 1 łyżeczka
- sól
- świeży koperek (drobno posiekany)
Ziemniaki obrać, ugotować w lekko osolonej wodzie. Słoninę pokroić w drobną kostkę, wrzucić na patelnię, wysmażyć na skwarki, pod koniec smażenia dodać odrobinę
cebuli pokrojonej w kostkę. Omastę smażyć do zrumienienia cebulki.
Ugotowane ziemniaki podać okraszone omastą, posypane świeżym koperkiem. Oczywiście do popicia podać zsiadłe mleko wymieszane z jogurtem naturalnym.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.