Składniki, których będziemy potrzebować:
- czerwona kapusta 1/2 sztuki
- marynowane podgrzybki 2 słoiczki
- groszek konserwowy 1/2 puszki
- kukurydza konserwowa 1/2 puszki
- musztarda francuska 2 łyżki (płaskie)
- majonez 1- 2 łyżki
- sól 2 łyżki
Sposób wykonania:
Czerwoną kapustę drobno poszatkować, posolić (2 łyżki soli) i odstawić, najlepiej na całą noc. Następnego dnia kapustę zalać gorącą wodą i po chwili odcisnąć.
Kapusta będzie miękka i straci nadmiar soli.
Grzybki pokroić na ćwiartki, groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Całość wymieszać... Pyszna suróweczka gotowa do podania.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.