Składniki, których będziemy potrzebować:
- ciasto francuskie 2 opakowania
- parówki cienkie 6 sztuk
- papryka w musztardzie 4 łyżki (firmy Podravka)
Ciasto rozwijamy, smarujemy papryką w musztardzie. Na końcach ciasta kładziemy parówki, które następnie zawijamy w ciasto tworząc dwa ruloniki.
Roladki tniemy ostrym nożem na plasterki o grubości około 2 - 3 cm. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (u mnie papier z ciasta francuskiego), w odstępach 4 cm. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Jeszcze ciepłe podajemy z ulubionym sosem.
Smacznego.
Przekąska prezentuje się super :)
OdpowiedzUsuńCudne i bardzo pomysłowe :)
OdpowiedzUsuńAha, tu króluje ciasto francuskie, no i bardzo dobrze.
OdpowiedzUsuń:)
Usuń