niedziela, 17 stycznia 2016

Makaron na zielono

Szybkie i smaczne danie dla lubiących ciekawe smaki. 
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • makaron tagliatelle ze szpinakiem 1 opakowanie (250g)
  • zielone pesto 3- 4 łyżki 
  • jabłuszka kaparowe 10 sztuk 
  • oliwa z oliwek 1 łyżka
  • czosnek 3 ząbki 
  • śmietana 18% 3 łyżki 
  • sól
  • pieprz czarny mielony 
dodatkowo:
  • pomidory 2 sztuki
Sposób wykonania:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć czosnek pokrojony w drobną kosteczkę. Do lekko zrumienionego czosnku dodać pesto i pokrojone w grubsze plasterki jabłuszka kaparowe. Następnie do sosu dodać śmietanę i całość doprowadzić do wrzenia. Gotowy sos połączyć z makaronem, wymieszać i doprawić do smaku, jeżeli jest taka potrzeba.
Osobiście właściwie nie doprawiam tego dania, ponieważ pesto i jabłuszka kaparowe mają bardzo intensywny i fajny smak.
Po wyłożeniu na talerz polecam dodać do makaronu pomidora pokrojonego w ósemki lub ćwiartki, nada daniu smaku i koloru. 
 
Smacznego.
 

1 komentarz:

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.