Składniki, których będziemy potrzebować:
- pieczarki 1 kg
- cebula 1 sztuka
- masło 2 łyżki
- sól
- pieprz czarny
- śmietana 18% 3 łyżki
- mąka pszenna 1 łyżka
Sposób wykonania:
Pieczarki obrać, pokroić na pasterki, cebulę pokroić w kostkę. Tak przygotowane podsmażyć na maśle. Następnie pieczarki podlać niewielką ilością wody,
doprawić solą i pieprzem, dusić przez 15 minut. Ze śmietany i mąki sporządzić zawiesinę, którą należy wlać do sosu pod koniec duszenia.
Całość zagotować. Sosem polać gołąbki lub placki ziemniaczane.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.