niedziela, 7 sierpnia 2016

Brązowy ryż z mlekiem kokosowym i dynią marynowaną

Lekki, wegański obiadek na słodko, który polecam każdemu, kto lubi smak kokosu i ceni sobie zdrowe, sycące i proste posiłki.
Składniki, których będziemy potrzebować:
  • ryż brązowy 200 g (2 torebeczki)
  • mleko kokosowe 200 ml
  • dynia marynowana 1 słoiczek
 

Sposób wykonania:
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, dolewając do wody 100 ml mleczka kokosowego. Po ugotowaniu ryż wyjmujemy z wody, wysypujemy z woreczków,
mieszamy z pozostałym mlekiem. Ryż powinien wchłonąć dolane mleko. Tak przygotowany ryż podajemy z marynowaną dynią.


Smacznego.

2 komentarze:

  1. jestem wielką miłośniczką mleka kokosowego, wiec danie na pewno by mi smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kasiu zachęcam do wypróbowania, jest proste w przygotowaniu :)

      Usuń

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.