niedziela, 26 lutego 2017

Koktajl jabłkowo- gruszkowy z nutą mięty i cynamonu

Doskonały, przyspieszający metabolizm, koktajl na bazie jogurtu naturalnego.
Składniki, których będziemy potrzebować:

  • jogurt naturalny 400 g
  • sok 100% jabłko- gruszka Hortex 1 szklanka
  • jabłko 1 sztuka (duże)
  • miód lawendowy 3 łyżki
  • garść świeżej mięty
dodatkowo:
  • cynamon w proszku



Sposób wykonania:
Jabłko obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Cząstki jabłka zalewamy sokiem, gotujemy 3- 4 minuty od momentu zagotowania,
odstawiamy do wystudzenia. Do malaksera wlewamy jogurt i miód, wrzucamy liście mięty. Następnie dodajemy wystudzone jabłko razem z sokiem. Całość blendujemy,
przelewamy do wysokich szklanek, posypujemy szczyptą cynamonu.


Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.