Składniki, których będziemy potrzebować:
- jogurt naturalny 400 g
- sok 100% jabłko- gruszka Hortex 1 szklanka
- jabłko 1 sztuka (duże)
- miód lawendowy 3 łyżki
- garść świeżej mięty
dodatkowo:
- cynamon w proszku
Sposób wykonania:
Jabłko obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne. Cząstki jabłka zalewamy sokiem, gotujemy 3- 4 minuty od momentu zagotowania,
odstawiamy do wystudzenia. Do malaksera wlewamy jogurt i miód, wrzucamy liście mięty. Następnie dodajemy wystudzone jabłko razem z sokiem. Całość blendujemy,
przelewamy do wysokich szklanek, posypujemy szczyptą cynamonu.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.