Składniki, których będziemy potrzebować:
- podwójna pierś z kurczaka
- mrożone warzywa na patelnię Hortex 1 opakowanie (700g)
- pieczarki 300 g
- świeża czerwona papryka 1 sztuka
- cebula 1 sztuka
- czosnek 3 ząbki
- świeży imbir utarty na tarce 1 łyżka
- sos sojowy 2 łyżki
- sól
- pieprz czarny mielony
- czerwona papryka mielona 1 łyżka
- mąka pszenna 1 łyżka
- olej rzepakowy 2 łyżki + 1 łyżka
- oliwa z oliwek 2 łyżki
Mięso myjemy, oczyszczamy z błon, kroimy w paseczki. Tak przygotowane obtaczamy w mące wymieszanej z mieloną, czerwoną papryką i odrobiną pieprzu.
Pieczarki i świeżą paprykę myjemy, osuszamy. Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy na ćwiartki. Paprykę, po usunięciu gniazda nasiennego, kroimy w paski.
Mięso obsmażamy na rozgrzanym oleju (2 łyżki), po 2 minuty z każdej strony, zdejmujemy z patelni.
Dolewamy 1 łyżkę oleju i lekko przesmażamy na nim cebulę pokrojoną w piórka, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz utarty imbir.
Następnie dodajemy pieczarki, paprykę, podsmażoną cebulę z czosnkiem, mięso drobiowe. Całość dusimy przez 5 minut, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem sojowym.
pyszne jedzonko <3
OdpowiedzUsuńEwuniu takie danie na szybko, bez większego wysiłku. Jeden gar i jedzenie gotowe. :)
Usuń