Składniki, których będziemy potrzebować:
- serek camembert (okrągły) 1 sztuka x 120 g
- ciasto francuskie 1 opakowanie
- ser koryciński z ziołami 100 g
- dżem z czarnego bzu firmy Łowicz 2 łyżki
- kabanos wieprzowy 6 laseczek
- białko do posmarowania ciasta
dodatkowo:
- szpinak baby 50 g
Sery kroimy w kostkę. Ciasto rozwijamy na papierze, smarujemy dżemem. Następnie na ciście układamy pokrojone sery, kabanos kładziemy przy tym brzegu,
od którego zaczniemy zwijanie ciasta. Całość ciasno zwijamy w rulon, zlepiamy boki. Wierzch zawijańca smarujemy roztrzepanym białkiem. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez 15 minut, dopiekamy w temperaturze 180 przez 10 minut. Podajemy ze świeżym szpinakiem.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.