- serek mascarpone 250 g
- wiórki kokosowe 2 łyżki
- cukier puder 1 łyżka
- jogurt naturalny 1 łyżka
- brzoskwinie w syropie 5 połówek
- wafelki Lusette czekoladowe 2 sztuki
- owoc granatu 1/2 sztuki
Sposób wykonania:
Serek mascarpone mieszamy z cukrem pudrem, jogurtem naturalnym i wiórkami kokosowymi. Owoce granatu obieramy z łupinek. Brzoskwinie osączamy z zalewy, wafelki
kroimy na małe kawałki. Na dno pucharka typu kokilka wykładamy około 2 łyżki masy serowej, na niej układamy połówkę brzoskwini brzuszkiem do góry, tak żeby
powstała kopułka. Brzoskwinię obsypujemy rozdrobnionymi wafelkami i dekorujemy owocami granatu.
Uwaga: Z podanych składników uzyskałam 5 porcji deseru.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.