Składniki, których będziemy potrzebować:- świeża bazylia 1 doniczka
- chleb razowy 1 kromka
- czosnek 3 ząbki
- orzeszki pinii 2 łyżki
- ser żółty Gouda 80 g
- jogurt naturalny 4 łyżki
- olej Kujawski aromatyzowany czosnkiem i bazylią 3 łyżki
- sól
Sposób wykonania:
Listki bazylii płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy, siekamy na desce. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach. Orzeszki pinii prażymy na patelni na delikatnie złoty kolor. Do blendera wrzucamy obrany czosnek, pokruszony chleb, posiekaną bazylię, ser żółty. Wlewamy jogurt i olej. Składniki blendujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Pesto doprawiamy do smaku solą.
Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Witaj! Cieszę się, że jesteś. Jeśli masz jakieś pytania lub chcesz podzielić się swoją opinią na temat przepisu, napisz! Ten blog jest dla Ciebie... Do zobaczenia.